19.10

ЗАЗ веде сертифікацію автобуса А10 на відповідність екологічному стандарту Євро-6

• Модифікація автобуса А10, що відповідає екологічному стандарту Євро-6, піде у виробництво найближчим часом.
• До кінця року сімейство автобусів малого класу А08 очікується поповнення: закінчені випробування і ведеться оформлення сертифіката Євро-5 для модифікації А08 «місто».
• У листопаді ще одна новинка - автобус А09 «приміський» з силовим агрегатом і трансмісією Mercedes-Benz буде доступний для внутрішнього ринку і на експорт.

Найбільший виробник автомобільної й автобусної техніки, «Запорізький Автомобілебудівний Завод» (входить до складу Корпорації УкрАВТО), що володіє можливостями для повного циклу виробництва, успішно налагодив випуск автобусів і продовжує розширювати модельний ряд. Крім автобусів малого класу ЗАЗ А08, доступних в варіантах «приміський» і «шкільний», завод завершив випробування і проходить сертифікацію автобуса ЗАЗ А08 «міський». Також сертифікат, який підтверджує відповідність екологічному стандарту Євро-6, отримає низькопідлоговий міський автобус ЗАЗ А10.

«У зв'язку з постійним посиленням екологічних норм, а також необхідністю виходу на закордонні ринки, в тому числі і Європейського Союзу, ми запустили сертифікацію автобуса ЗАЗ А10 «міський», який відповідає Євро-6. Тільки завдяки постійному вдосконаленню якості продукції можна задовольняти запити клієнтів. Тому, крім техніки нового екологічного стандарту, протягом найближчого місяця ми починаємо виробництво автобуса ЗАЗ А09, який призначений для обслуговування приміських маршрутів в Україні. Новий автобус зараз також проходить сертифікацію. Автобус буде відповідати екологічному стандарту Євро-5 і комплектуватиметься двигуном і трансмісією Mercedes-Benz. Крім цього, ми ведемо роботу над розширенням асортименту автобусів малого класу, і цього місяця очікуємо на отримання сертифікату на модель ЗАЗ А08 «місто»», зазначив Микола Євдокименко, Голова Правління ЗАЗ.

Раніше на заводі було налагоджено виробництво автобусів малого класу ЗАЗ А08 для здійснення перевезень на приміських маршрутах, а також для доставки школярів до місць навчання. Обидві модифікації, як «передмістя», так і «шкільний», вже встигли себе проявити з позитивного боку і користуються все більшим попитом в регіонах.