19.04

Новий EQS: коротко про головне

В залежності від розміру акумуляторної батареї і комплектації автомобіля, а також його конфігурації запас ходу згідно WLTP може сягати 770 кілометрів.

На шляху до світового рекорду з аеродинаміки автомобілю EQS знадобилося кілька тисяч прогонів розрахунку його моделі у віртуальній аеродинамічній трубі із використанням приблизно 700 процесорів при кожному розрахунку. Маючи показник Сх, що стартує від 0,20, EQS є найкращим з аеродинаміки серійним автомобілем у світі. Площа лобової поверхні EQS становить 2,51 м². В результаті ефективний аеродинамічний опір починається з показника 0,5 м².

Крутний момент, що розвивається електричним силовим агрегатом (eATS), перевіряється із частотою 10 000 разів на хвилину і за необхідності регулюється. Це забезпечує набагато більш швидку реакцію у версій з 4MATIC, ніж у випадку з механічним повним приводом.

Модульна концепція силової установки робить можливим широкий спектр варіантів її максимальної сумарної потужності – від 245 до 385 кВт. Планується версія Performance потужністю до 560 кВт.

Максимальне уповільнення, з 5 м/с² до 3 м/с², досягається за рахунок рекуперації (2 м/с² – за рахунок колісних гальмівних механізмів) в режимі рекуперації DAuto. Таким чином, стає можливим уповільнення до повної зупинки без використання педалі гальма. Одночасно ця стратегія рекуперації і висока потужність рекуперації (до 290 кВт) йдуть на користь запасу ходу.

 

На замовлення автомобіль EQS може бути обладнаний чотирма автоматичними дверима підвищеної комфортності. Для водія передбачена також можливість дистанційного відкривання задніх дверей через систему MBUX, наприклад, для того, щоб діти після школи відразу ж могли сісти в автомобіль.

Посиленню вражень від маневреності та динамічності автомобіля EQS сприяє функція підрулювання коліс заднього моста з кутом повороту до 4,5°, що застосовується серійно. Альтернативний її варіант, з можливістю повороту задніх коліс на кут до 10°, можна замовити додатково. Завдяки цьому діаметр розвороту автомобіля EQS, що нараховує в довжину більше п'яти метрів, зменшиться до 10,9 м.

У кожній з фар головного освітлення система DIGITAL LIGHT має світловий модуль з трьох надпотужних світлодіодів, чиє світло заломлюється і направляється за допомогою 1,3 млн мікроскопічних дзеркал. Таким чином, загальна роздільна здатність фар становить понад 2,6 млн пікселів.

MBUX Hyperscreen – це плавне, без стиків, поєднання декількох дисплеїв, що утворюють разом вражаючу вигнуту смугу екрана шириною 141 сантиметр. Площа екрана, доступна для сприйняття водієм і пасажирами, становить 2432,11 см².

Велике скло, яке покриває MBUX Hyperscreen, в процесі свого формування було зігнуто спеціальним чином у трьох вимірах при температурі приблизно 650° C. Цей процес дозволяє дивитись на дисплейний блок без спотворень по всій ширині салону, незалежно від вигину скла.

В залежності від варіанту комплектації до 350 датчиків контролюють роботу автомобіля EQS і відстежують простір навколо нього. І це навіть не рахуючи антен. Датчики реєструють, наприклад, відстані, швидкість і прискорення, освітленість, рівень опадів і температуру, визначають зайнятість сидінь, відстежують рух повік водія і реагують на мову пасажирів.

Доступний в якості опції звук водіння EQS є інтерактивним і реагує на найрізноманітніші параметри, такі як положення педалі газу, швидкість руху або рекуперація.

No.6 MOOD Linen – така назва аромату, спеціально розробленого для автомобіля EQS. Він отримав номер 6, оскільки саме у 1906 р. модельний ряд поповнився найпершими електромобілями – «Mercédès Electrique».

Понад 40 нових винаходів знайшли своє відображення в автомобілі EQS. Крім того, 20 заявок на зразок захищають екстраординарний дизайн цього електричного седана представницького класу.

Щоб отримати доступ до найбільш важливих додатків MBUX, користувачеві потрібно перегорнути 0 рівнів меню. Ось звідки назва нульовий рівень.

Площа зображення доступного на замовлення проекційного дисплея збільшеного розміру відповідає монітору з діагоналлю 77 дюймів. Блок формування зображення складається з матриці високої здатності з 1,3 млн окремих мікродзеркал.

«Орнамент Mercedes-Benz» знаходить своє застосування в багатьох місцях автомобіля EQS: в оформленні екстер'єру, наприклад, він пропонується на замовлення як особливий варіант виконання передньої частини кузова у стилі «Чорна панель» (від англ. Black Panel), а також в дизайні колісних дисків. В інтер'єрі орнамент Mercedes-Benz з’являється на елементах декоративного оздоблення з підсвічуванням, які отримали лазерне гравіювання, або у вигляді цифрового декоративного зображення на дисплеї переднього пасажира. Мова йде про абстрактний тривимірний зірчастий орнамент, що заснований на ранньому товарному знаку «Даймлер-Моторен-Гезелльшафт» (DMG), який був внесений до реєстру товарних знаків 9-го лютого 1911 р.

HEPA-фільтр (High Efficiency Particulate Air = високоефективний фільтр очищення повітря) у складі опції ENERGIZING AIR CONTROL Plus, володіючи пропускною спроможністю 9,82 дм³, очищує повітря, що надходить ззовні, з дуже високим ступенем фільтрації. З повітря вловлюється більше 99,65% часток усіх розмірів. Для нейтралізації запахів застосовується близько 600 г активованого вугілля. Площа адсорбції еквівалентна приблизно 150 футбольним полям.

Для забезпечення тактильного зворотнього зв'язку при керуванні під сенсорними поверхнями MBUX Hyperscreen заховано 12 виконавчих елементів. Торкаючись пальцем певних місць на цих ділянках вони викликають відчутну вібрацію скла, що покриває дисплей.

Акустична система об'ємного звучання Burmester® в автомобілі EQS налічує 15 динаміків загальною потужністю 710 Вт і генерує надзвичайно виразне за своєю силою, природне звучання – «звучання затишку» Burmester®.

Покриття верхнього скла спрощує очищення екрана MBUX Hyperscreen. Саме вигнуте скло виконане із особливо стійкого до подряпин силіката алюмінія.

EQS – це перший автомобіль серійного виробництва, що досяг показника аеродинамічного опору Сх = 0,20. Таким чином, він користується перевагами свого особливого, спеціалізованого дизайну.

8-ядерний процесор, 24 Гб оперативної пам’яті та пропускна здатність ОЗУ 46,4 Гб у секунду – ось деякі із технічних характеристик системи MBUX.

Яскравість екрану MBUX Hyperscreen регулюється згідно умов навколишнього середевища на основі вимірювань, що виконуються 1 багатофункціональною камерою та додатково 1 датчиком освітлення.

Наявність не менше семи профилів дозволяє персоналізувати область відображення MBUX Hyperscreen для переднього пасажира.

27 мов підтримує система «Привіт, Мерседес!», використовуючи технологію NLU (Natural Language Understanding = розуміння природньої мови).